Ismered a történeted arról, hogyan lettél? - Jobban hat rád, mint gondolnád

2024.01.22

Joggal merül fel benned a kérdés, hogy az élet azon csodás pillanata, mint a fogantatás milyen hatást gyakorol az életünkre és hogyan lehetséges, hogy sokszor felnőttként ezeknek a távoli eseményeknek a hatása alatt éljük az életünket.

A fogantatás gyakorlatilag egy kis halál. Micsoda? 

Igen, mivel a petesejt és a hímivarsejt megszűnnek önállóként létezni, és az összeolvadásukkal létrejön az új élet csírája. Bár az elképzeléseink szerint ez egy extatikus, szenvedélyes pillanat következménye, ez nem törvényszerűen van így és az sem segít a helyzeten, hogy legalább egy orgazmus kell hozzá. Sok esetben az anya vagy az apa stressze és hordozott traumái már jelen vannak a fogantatás pillanatában. Lehet, hogy a petesejt vagy a hímivarsejt önbizalomhiányos és a sejtmemóriában az rögzül, hogy kételkedik önmaga alkalmasságában. "Vajon meg tudom csinálni? Elég jó vagyok ehhez?" 

Néha nem is megy olyan könnyen. 

Egészen különös helyzetet eredményez, amikor valaki nem várt gyermek és mondjuk fogamzásgátlás mellett fogan meg. Lehet, hogy egész életében megkérdőjelezi önmagát, vagy mindig ügyel arra, hogy ne legyen mások terhére ("bocs, hogy élek") és ez már élete első pillanatában eldől. A lombikos babák, akik mesterséges körülmények között tudnak csak megfoganni, speciálisnak számítanak és gyakran a laboratóriumi megtermékenyítés körülményeinek érzelmi töltetét hordozzák és hívják elő életük folyamán. Az, hogy Neked mi a létezésed kezdetének sztorija, jelentősen befolyásolja az életed. 

Hogyan és miért érdemes ezzel foglalkozni?

A fogantatás stresszmentesítése gyakran szükséges a kineziológiai stresszoldásokban is, amikor egy-egy elakadás mögött olyan érzelmeket találunk, ami már a fogantatás pillanatában jelen volt. Bizonyos ingerek hatására pedig képesek vagyunk a sejtmemóriából előhívni ugyanazt az érzést, még akkor is ha az amolyan hozott anyag és nem az anyaméhen kívüli életünk eredménye. A fogantatás stresszének oldódását családállítással is lehet segíteni. Egy ilyen felállítással láthatóvá válik, hogy a küzdelmek és nehézségek ellenére a lélek élni akar és be akarja teljesíteni a feladatát, tehát bárhogy is volt, végső soron Te nyertél! Ez egy olyan energiát és önbizalomlöketet képes adni, amely gyökeresen megváltoztathatja az életed.