Bemutatkozás

,,Célom, hogy nyitottságommal és kreativitásommal lelkesítsem és támogassam a hozzám fordulókat, hogy a problémáikra képesek legyenek más szemszögből is rátekinteni, és meglássák, hogy csak új nézőpontokból válnak láthatóvá azok a megoldások, amelyekkel olyan életet élhetnek, amilyenre vágynak. Egy olyan világban élnék szívesen, ahol az emberek képesek őszintén és szeretettel kapcsolódni önmagukhoz és ezáltal egymáshoz is, és ahol mindenki szabadon kiteljesedhet, megvalósíthatja önmagát és legbensőbb vágyait."

Varga-Makra Noémi

spirituális önismereti tanácsadó
kineziológia konzulens

Honnan jött a természetes megoldások iránti érdeklődésem?

Humán területen diplomáztam, de mindig is közel állt hozzám a biológia és a gimnáziumi éveim alatt, biológia speciális tagozaton szerezett tudást örömmel hasznosítom, amikor a testünkben zajló folyamatokat értelmezem.

Hogyan kezdődött?

A természetgyógyászaton belül először gyógynövényterápiát kezdtem tanulni. Ez annak köszönhető, hogy húszas éveim elején epeproblémákkal küzködtem, és mire az orvosok feleszméltek már 10 db epekő korántsem büszke tulajdonosa voltam. Kemény időszak volt - amíg vártam a műtétre és eltávolították a köveket az epehólyagommal együtt. A gyógynövényekből készített teák és főzetek segítettek át ezen a fájdalmaim, tüneteim enyhítésével, és ekkor éreztem először, hogy komolyabban is foglalkozni szeretnék a természetes gyógymódokkal. Ahogyan felfedeztem a gyógynövények szervezetre gyakorolt hatásait, úgy kezdett megfogalmazódni bennem a gondolat, hogy itt nem állhatok meg, érdekelt, hogy milyen lelki tényezők befolyásolják fizikai testünk állapotát.

Mi motivált arra, hogy segítsek?

Az alternatív önismereti módszerek iránti érdeklődésemet végül saját magánéleti kudarcaim indították el. Sosem tudtam elfogadni azt, hogy az életünk tele legyen szenvedéssel és sikertelenséggel. Ahogy közeledtem húszas éveim végéhez, elkeserítő volt számomra, hogy a kapcsolataim kivétel nélkül csúf véget értek, és még csak azt sem értettem, hogy miért. Ekkor kezdtem el képezni magam azokkal a módszerekkel, amelyekből a mai napig merítek (kineziológia, agykontroll, recall healing). Detkovics Éva tanítványaként a kineziológiai stresszoldás lehetőségei mellett tettem le a voksom, a mai napig lenyűgöz és csillogó szemekkel tanulom a komplexebb korrekciókat is. Az egyik legnagyobb önismereti sikeremnek tekintem, hogy mára boldog párkapcsolatban élek - még ha számtalan oldás és családállítás vezetett is idáig. Végre ráláttam arra, hogy mennyire meghatározó a gyerekkorunk, a szüleinkhez való viszonyunk, a családunk elvárásai és a saját magunkról alkotott képünk és az ezekkel kapcsolatos mély meggyőződéseink, melyek feloldozásra várnak. Kineziológia nélkül sosem tudom meg milyen élni a választás szabadságával. Jelenleg családállítást tanulok, és izgatottan várom, hogy a klienseim számára még többet adhassak ennek a módszernek a segítségével.